Kaos helg...

Har varit i Karlstad under helgen och tävlat och helgen har bjudit på alla känslor som går att känna...

Det började med storm i torsdags så resan upp tog längre tid än vanligt givetvis och sen när vi kommer fram och precis ställt in Putte i sin Box kommer världens kraftigaste vind och blåser omkull det första stallet av 3. Sån tur var stod Putte i det tredje stallet som var skyddat av de andra två från vinden. Men vi fick panik och jag rusade in i det nerrasade stallet för att se så ingen häst eller människa hade kommit till skada. Stallet var tomt men nu började mäcket för arrangörerna hur de skulle lösa detta elände...

Ingen fick stå i de tre tältstallarna första natten utan vi fick stå i de få permanenta boxarna som de hade och de som kom senare på kvällen fick slussas ut till Hammarö istället. Jag vill tacka Hanna på Hannas sadelbod för att jag fick låna din Box under den natten, så himla snällt och vi är otroligt tacksamma för de!!

Dagen efter (fredag) hade blåsten avtagit och de som byggt upp boxarna var tillbaka på morgonen och surrade fast allting ordentligt så nu kunde alla hästarna flytta in igen och tävlingarna drog igång.

Jag hoppade en 120 och fick en grym känsla både på framhoppningen och banan så de resulterade i en felfri runda. Bästa rundan vi någonsin har gjort tror jag!

Lördag hoppade vi en 120 igen, han var mer spänd när han kom in på banan den här dagen men tycker ändå att jag redde ut det ganska bra. Inte helt nöjd med rundan men vi var felfria ändå.

Söndag och sista dagen. Han var mer avslappnad och fick till en också helt ok runda inne på banan och var felfria igen.

Lyckorus i hela kroppen att vi var felfria hela meetinget och den nya ridningen redan satt sig ganska bra efter bara en vecka. Sjukt kul!

Sen började kaoset igen precis innan vi skulle packa in allt och åka hem... Får vi samtal hemifrån att vår shettis troligtvis har kolik/tarmvred han var jättedålig och de var 8pers som var tvungna att stötta upp honom för annars ramlade han ihop. Vi får panik å börjar diskutera vad fan vi ska göra som är 2,5 timme bort. Men vi kom fram till de ganska snabbt att veterinär får ta bort honom om de va så illa. När veterinären äntligen kommer fram hemma till dom andra så såg hon med en gång att han inte gick att rädda... Vi fick låta vår lilla Linus somna in. De känns så hemskt att man inte var hemma när det här hände, vi fick inte ens säga hejdå till honom och vi har ingen aning om hur länge han låg och led i hagen innan Elin hittade honom och kallade på hjälp.
Veterinären frågade sen om de var ok att ta ett bukprov för att för sin egendel undersöka vad orsaken var och självklart fick hon göra de med tanke på att vi också ville ha ett svar...
Det visade sig att det inte var kolik/tarmvred som vi trodde från början utan något har brustit inom honom som gjorde att han inte hade överlevt oavsett. Så himla tråkig, tragiskt, orättvist och hemskt. Vi är jätteledsna och det känns så himla tomt i stallet utan vår lilla kämpe.

Vill avsluta detta inlägg med att rikta ett STORT tack till alla snälla människor som hjälpte oss igår när olyckan var framme! Er hjälp var ovärderlig och vi är hemskt ledsna att vi inte var hemma när detta skedde. Men nu slipper Linus lida iaf vilket är det viktigaste och vi minns honom som världens gulligaste lilla busfrö och en fruktansvärt stark kämpe❤️ Vi kommer sakna dig så otroligt mycket❤️

Älskade Linus, vila i frid❤️❤️
#1 - Annsofie

vad hemskt! vilken sötnos!