Sentower

Igår åkte vi som sagt till sentower. Vi hade 12 hästar med oss allt som allt och alla skötte sig bra förutom en. Jag trodde Putte skulle vara en struts och vara rädd för allt men han tog det hela med ro. Man vet aldrig med han, från den ena dagen till den andra ändrar han sig hela tiden. Hoppningen var bra fick till det mycket bättre än i Bocholt så det var skönt. Måste bara försöka lugna ner honom några varv han blir så himla exalterad om det bara är så att en bom ligger framför näsan på honom. Så den här veckan skall han få bom/hinder terapi haha... imorgon skall Camilla hjälpa mig hemma, vi ska prova ett nytt bett och hoppa lite små hinder/bommar. Sen skall han förmodligen med till Bocholt på torsdag och hoppa runt en banan och sen på lördag åker vi till Peelbergen i Holland för tävling. Jag kommer nog hoppa 120 2 gånger tror jag. En intensiv vecka men detta behöver vi!


Det är full fart hela tiden och dagarna går så sjukt fort. Har redan varit här i en vecka?!?! Idag har vi iaf haft en hyfsat lugn dag. Började med att rida Putte imorse. Sen putsade jag lite och efter det skrittade jag ut Johannas Iron tillsammans med henne och Queen. Sen åkte vi hem och käkade lunch och efter lunchen red jag Danni. Alltså wow idag var hon grym?! Det var riktigt wow för att vara Danni. Hon skall hoppa imorgon och förmodligen följa med till Bocholt också så jag hoppas att jag kan ha hittat ytterligare lite knappar så vi klarar av detta. Roligt med framsteg i vilket fall! Efter Danni skrittade jag ut Ivan tillsammans med Johanna och Gaga. Sen gör vi såklart annat i mellan de blir mycket fläng hit och dit på gården, man har hela tiden något att göra men det är bara roligt! Under kvällen åkte vi till Ikea och inhandlade bla lite svensk mat. Nu blir det sängen och imorgon står det som sagt hoppning på schemat med två hästar.Min dag idag

Idag fyller jag 21år. Tiden går fort....

Har spenderat dagen på hästryggen, först ut var Putte. Han har mycket överskottsenergi och är lite jobbig just nu men hoppas han är bättre ikväll. Sen blev det min kompis Danni. Det går bättre och bättre för varje dag med henne, idag red vi över lite bommar. Vim tyckte att hon behövde de så han kom med lite tips och idéer. Hon var jätteduktig tycker jag, helt svettig var hon stackarn. Sen red jag Flikka. Haha roligaste var att när jag hade skrittat fram och lagt på telefonen och skulle börja trava så går vattensystemet igång Hahaha. Fick oss en riktig kalldusch kan man säga, Flikka blev rädd men är glad att jag satt på henne och inte någon av unghästarna. Vi fick snabbt ut ur ridhuset aka regnskogen bort till stallet sjöblöta och be dom stänga av vattnet så jag kunde fortsätta. Dom fick sig ett gott skratt dom andra när jag berättade vad som just hade hänt haha. Flikka fortsatte iaf passet jättebra sen och var väldigt fin. Skönt att hon var sista hästen när man var så blöt. Gick en promenad med Putte innan vi åkte hem för lunch. Nu är jag fortfarande kvar hemma medan Johanna har åkt bort till stallet eftersom hon hade en häst till att rida innan vi ska åka till sentower. 
Ikväll blir det hoppning där och jag hoppas Putte är lugn. Tror vi åker runt 16 så ska snart byta om och gå bort till stallet och börja göra iordning. Skriver mer ikväll om sentower!


Jag och lilla ponny hingsten😍

Dagarna rullar på

Har haft lite dåligt internet så där av ingen jättebra uppdatering. Men dagarna rullar på med mycket ridning, har börjat få lite skavsår så det känns att man lever. Igår fick jag  hoppa Danni för Camilla och den hästen är speciell men det gick ändå helt okej. Sedan red jag Para Jumper som var lite knäpp och det gick sådär, men de är väl typiskt unghästar att de går lite från dag till dag. Putte var också sådär igår fokuserade på allt annat än mig, menmen han har ju sånna dagar ibland. Imorse longeradejag  honom med den vita hjälpsaken och han gick superbra. Sedan spenderade vi hela dagen på stan med Camilla, Emilia och hennes vän. Fick shoppat lite grann och sedan blev vi bjudna på lunch. Nu under kvällen skulle jag trimmat Putte i ridhuset men han var svullen i båda sina bakben antagligen pga att han står inne så mycket. Så bestämde mig för att inte rida utan satte honom på skritten istället där han gick i ca 1timme. När jag tog in han igen var svullnaden borta och jag lindade honom så det inte skulle komma igen över natten. Tänker att jag joggar han en sväng imorgon på morgonen så han blir av med energi och att jag får känna så allt känns ok. För på em/kvällen imorgon skall vi åka till sentower och hoppa. Hoppas det inte är något allvarligt med min prins, men tror inte de är någon större fara :) får bara se till att han går ut mycket på promenader för att sträcka på benen. 
FriyayyyIdag är det fredag och snart helg. Startade dagen på bästa sätt med en mysig morgonpromenad med Putte. Efter detta började jag rida. Först ut för dagen var Danni, idag var hon mycket bättre än igår så det kändes väldigt bra. Efter Danni red jag ponny hingsten, alltså vilken dröm!! Så fruktansvärt fin. Näst på tur blev Flikka, inte lika bra som sist men ändå duktig! Sen red jag och Johanna ut Iron och Putte och efter det tog vi lunch. Tillbaka till stallet för att rida varsin sista häst för dagen, min var Diamond. Fin häst men mycket jobb! Blev bättre och bättre ju längre in i passet man kom. När vi var klara i stallet åkte vi och handlade, nu har jag lagat kvällsmat som blev tacos medan Johanna var i stallet och tog hand om killarna. Dom fick gå på skritten en stund nu under kvällen. Imorgon är det lördag och vi får se vad som händer då, men antar att det blir lite ridning :)

(OBS detta inlägget skulle kommit upp tidigare...)

Bocholt

Imorse lastade vi hästarna vid 9 för att åka till Bocholt och träna. Stället var inte lika fint som sentower men om man jämför med Sverige hemma där jag bor så är allt bra mycket bättre här nere. Tom. ett litet skitställe här nere har fibersand på sina ridbanor och de säger rätt mycket om standarden. Allt är ju mer som en industri här kan man säga med både för och nackdelar såklart. Men åter till träningen. Det är ju i stort sätt bara banhoppning här nere om  vi inte gör annat hemma tex bommar eller olika övningar osv. Men när vi åker iväg är det banhoppning som gäller. 1-10 och gärna dubbla kombinationer så hästarna får jobba på ordentligt!


Putte var spänd som en fiolsträng till en början men slappnade sedan av och kunde arbeta bra. Han är väldigt pigg och på just för tillfället så nu i efterhand skulle jag longerat honom lite lätt innan vi åkte men samtidigt vill jag inte överanstränga honom eller göra han för trött så att onödiga skador kommer. Hårfin gräns det där...
Men piggt och glatt hoppade han runt banan 2 gånger på ca 120 höjd. Jag gjorde lite missar som jag fick göra om och göra rätt på ett enstaka hinder nån gång. Men överlag var det en bra träning. Tyvärr är jag inne i en liten dipp med min egen ridning, men de är ju först nu som jag verkligen börjat rida riktigt ordentligt efter operationen och det här var första riktiga banhoppningen för året så jag hoppas att jag snart kommer in i det. Men även om känslan inte riktigt är där så var träningen bra och nyttig, precis vad vi behöver!

När vi kom hem käkade vi lunch och sedan började vi rida. Jag red Danni som var knäpp idag men avslutade fint iaf. Sen red jag lilla Lady Gaga hon är nog knappt 160 hög, som att rida en ponny och sockersöt dessutom!! Efter dessa två longerade jag Padina och Akima(?) fortfarande lite dålig koll på namnen... sen har jag putsat mina saker medan Putte gick i skritten 1timme. Nu står han lindad och fin med inoljade hovar och pyjamasen på, allt för min stjärna.❤️

Här kommer bilder från dagen!


Efter lunch så var det så soligt så vi tog cykeln bort till stallet istället för bilen!
Kvällsgos med ponnyhingsten Cyklon. Dööör så fin han är, måste ta en bättre bild på han någon dag.