Tävlingshelg

Igår åkte vi till De Warre på tävling med 8 hästar. Jag red 2 stycken, Para Jumper och Putte. Startade Para Jumper i 115 2gånger. Första rundan hade vi spänt åt kedjan lite för hårt så kom aldrig riktigt in i någon rytm så fick 3 onödiga nedslag, tycker att bommarna ligger betydligt lättare här nere än vad dom gör i Sverige minsta lilla man är när så trillar bommarna ner. I andra rundan fick vi ett ner i omhoppningen men de var en väldigt bra runda. Har ju knappt suttit på hästen innan så vi är nöjda!

Sen hoppade jag Putte i 115. (115 är som en svensk 120 och 125 är som en svensk 130 osv här nere).
Vi fick ett onödigt ner på 2an, han sög på ett annat hinder som stod bredvid så det blev "vingligt" innan. Men annars hoppade han fint och nya bettet fungerade toppen även på tävling. Hoppade även 125 och det  var sämsta resultatet vi någonsin fått tillsammans, men rundan i sig var inte lika dålig som resultatet även om den inte var bra. Rev först ettan utan någon som helst anledning. Ofokuserad häst... sen blev det bättre och han skärpte till sig. Tyvärr la jag han lite för stort in i 3 kombinationen som var onormalt trång så rev a och b, mitt fel det tar jag på mig. Hoppade 7an sen på båge till 8ab gjorde jag halt för att få tillbaka kontrollen igen, de hade ju redan gått så dåligt och här nere är det inga officiella tävlingar som vi rider just nu och de är bara som en pay and jump fast ändå som en riktig tävling. Helt galet annorlunda regler men sååååååå mycket bättre!! Och framhoppningen ska vi inte tala om, sjukt bra. Stort, med bara två hinder, alla skrittar på spåret och man gör det andra innanför, ingen som är i vägen framför eller efter hindret. Helt super!! Önskar Sverige kunde införa skritt på spåret, de är så mycket bättre!

Efter tävlingen åkte vi till sentower och kollade på ranking klassen, kom hem sent och somnade med en gång.

Idag var det tidig uppgång, Danni och Angot fick göra tävlingsdebut. Båda två var felfri, jättenöjd med Danni och tror Johanna var lika nöjd med Angot. Kul när bebisarna är duktiga! 


Para Jumper
Kongsberg
Putte❤️
Danni