Mycket att göra

Dagarna går så fort här nere, har redan varit här i 2,5vecka. Vart tar tiden vägen?!


Igår red jag 5hästar och idag har jag ridit 6st.

Börjar med att berätta om gårdagen, kommer i för sig knappt ihåg vilka hästar jag red och definitivt inte ordningen haha...
Red iaf Cyklon aka "the King" (ponny hingsten). Para Jumper reds också och minns att jag inte tyckte han var så jättebra igår. Fin på slutet men jobbig till en början. Red Flikka och Danni också tror jag. Flikka är så härlig, hon kan allting och de är så skönt att sitta på henne mitt bland alla unghästar som kräver så mycket. Samma med Cyklon han kan också allting. Ibland är det väldigt skönt att få rida på sånna hästar och mest kunna fokusera på sig själv och inte hur hästen går typ. Roligt med en mix av allt och det får vi verkligen här nere! Putte red jag för Camilla, bara vanligt på backen. Det märks att han är lite trött i kroppen men de är inte så konstigt, nu ska han få ta de lugnare resten av veckan. Ridas ut och mysa lite!

Idag har det varit full fart verkligen... började dagen med att rida Cyklon på utebanan. Sen åkte jag till sentower med Putte och hoppade en klass på träningstävling. Han var egentligen ganska fin men rev två och anledningen till riven är att han helt enkelt fokuserade mer på andra saker, som tex att försöka komma på ett sett att överlista bettet... problemet är dock att på det nya bettet jag rider han på så kommer han omöjligtvis undan, men de har han inte riktigt fattat ännu och ska ändå hålla på o bråka men men han mognar förhoppningsvis snart! Hoppningen är bra iaf, nu behöver vi få ordning på fokuset också!

När jag kom hem från sentower hade jag 4 kvar att rida. Först ut blev Queen, inte ridit henne innan. Inte jättefin att trimma men den hoppar fantastiskt! Efter Queen red jag Danni, hon var superfin på slutet. I början är hon alltid som en liten symaskin men efter ett tag då börjar hon ta för sig mer och mer och då blir hon väldigt fin. Sen red jag Para Jumper och idag provade jag att rida med ett par sporrar på honom och vilken skillnad det blev. Nu fick jag hästen mer framför mig, speciellt i galoppen och de blev så enkelt helt plötsligt. Imorgon skall nog både Danni och Para Jumper hoppa tror jag.
Sist ut för dagen var Tornesch. Aldrig ridit förut, de är en av dom yngre förmågorna. Den kan ingenting egentligen, den är inriden men kan inte så mycket mer än så. Den går fint och trevligt ner på tygeln, lite tjafsig i mellan åt men tror den blir bättre ju mer man rider och ju starkare den kommer bli. Idag tränade vi övergångar från skritt till trav, trav till skritt, halt osv. Jätteduktig bebis! Helt ensamma red vi ute på den stora utebanan och den skötte sig galant.

Nu ska jag snart sova för att ladda inför en ny dag med ett gäng hästar att rida. Tror som sagt Danni och Para Jumper ska hoppa, sen ska Putte ridas och Tornesch, kanske någon mer också men kommer inte ihåg vad som stod på tavlan så får återkomma imorgon helt enkelt.

Juste... glömde berätta att idag kom en jättestor lastbil till gården som är som en hästbutik, jag trodde seriöst jag hade hamnat i himlen. En butik med bara fina märkessaker som kommer till gården liksom?! Bara för oss, alltså wow vad händer? Köpte iaf ett likadant bett som jag har fått låna av Camilla det senaste i hoppningen. Helst av allt skulle jag bara velat köpa allt men fick nöja mig med bettet för den här gången.


Puttish på sentower
Stekte pannkakor igår och lyxade till de med grädde och nutella😍😋
Nya bettet👏🏻