Norrköping horse show

Då var det en ny vecka igen och jag laddar upp inför Norrköping horse show som vi åker till på torsdag. Putte går 120 hela helgen och jag hoppas på bra och fina rundor.

Idag ska jag på en arbetsintervju, rida Putte och kolla på derby matchen mellan FCT och oddevolld. Stallet är redan fixat och klart, man märker med en gång vad mycket fortare det går att göra iordning med en häst mindre. Skönt men lite tråkigt!
Resten av veckan är bara förberedelser inför helgen som gäller. Packa, handla, städa osv allt sånt där som måste göras. Vi åker nog runt lunch på torsdag, så jag rider när vi kommer fram. Dom hade open arena så man får passa på! Tror de kan vara bra för lilla Putte att se sig om.

Lycka till Vivas!

Försäljningen är nu klar och jag kan berätta mer om den nu. För 6 veckor sen kom Vivas hem till mig igen för hans ägare ville ha hjälp med försäljningen. Efter 2 veckor tävlade vi i Kungsbacka och det gick superbra! Felfri och placerad i båda klasserna. Efter 3 veckor hade vi en provridning, en filippinsk OS ryttare prövade honom till en elev och dom tyckte om honom! De tog ganska lång tid från de att dom bestämde sig till att allt var klart. Vet bes, blodprover, kolla igenom plåtarna, kolla transport och flyg osv. Men i fredags lämnade vi honom i Göteborg och han ska nu vidare till Filipinerna! Vad jag har fattat det som är det en kille som ska ha honom som läromästare och han ska hoppa typ 1m och 110 vilket är helt perfekt tror jag! Han kommer även stå på filipinskans anläggning som prövade honom och den var inte dåligt fin kan jag säga... 25 grader året runt, Vivas kommer verkligen leva lyx.
Vill tacka alla som vart inblandade för hjälpen men största tack till fam. Gustavsson för förtroendet att rida er fina häst!

Världens bästa Vivas
Sista bilden, kommer sakna dig kompis! I Love you

En 3åring

Hej på er! Tänkte dela med mig av lite tankar som gått i huvudet det senaste angående om att skaffa en till häst. Jag har en otroligt fin häst i stallet som jag är jätteglad och tacksam över men jag skulle jättegärna ha en till. Åldern som jag är inne på är en 3åring med fin stam! Nu börjar hösten och dom är förhoppningsvis inridna och påbörjad inhoppning. Sen slår året om och dom blir 4 och det är dags att börja tävla lite smått och kanske matcha mot olika championat osv. Alla kanske inte siktar mot de, men om man har försäljning längre fram som syfte så gör man antagligen något.

Jag resonerar som så att jag har inte råd att köpa en häst som är färdig och heller inte en äldre unghäst och då blir valet ganska lätt att man landar på en 2-3åring där man får göra jobbet själv. Har du tur så kan du hitta en fin med bra stam för en rimlig summa. Det är de alternativet jag har att gå på som läget ser ut just nu. Min tanke blir då att försöka matcha mot något championat tex champion of the youngsters. Förhoppningsvis få en bra säsong som 4åring och sedan även som 5åring och om allt går bra kanske sälja för en högre summa än vad man köpte för och tjäna sig en slant som man sedan kan lägga in i en ny stjärna om man nu vill fortsätta med hästar. Lite så går mina tankar och resonemang just nu. Men vi får se hur det blir med allt! Kommentera gärna era åsikter kring detta ämne, alltid kul att höra hur andra tänker :)

Altanen

Så här ser altanen nere vid stallet ut. Gräset ska klippas och ska även plantera blommor så det ser lite mer hemtrevligt ut. Tror även att vi ska byta ut bordet och stolarna!
Sen åkte jag och mamma förbi Ann och Wilma för att kika på deras nya stall och lilla nyförvärv Sally. Alltså hon var så sjuuuukt liten, grymt söt!😍 och stallet blir så snyggt! Längtar tills vi också kaklar spolspiltan, ser så fräsch ut när man gjort de!