3 filmklipp

Här var det 10m mellan varje hinder. Normalt är det två korta men vi skulle göra 3 mellan varje för att få hästarna att vänta på oss och sätta sig på bakbenen. Helst vill man att hästarna ska gå långt ner med nosen i en avslappnad form och stanna kvar där när man sedan sitter upp och tar tillbaka. Klurig övning, men väldigt givande. Detta filmklippet är i Puttes svaga varv.
 
 
På lång sidan är det ca 12m-12,5 mellan räcke, bock, oxer(tror jag om jag inte minns helt fel.). Det var alltså 3 korta galoppsprång, med samma syfte som övning ovan. Hela träningen gick ut på det i stort sätt, fram med nosen och sedan sätt dom på baken med fortfarande nosen ner och fram.
 
 
Sist satte vi ihop allt till en liten bana. Vi red på 2 språng istället för 3 när de höjde upp 4 kombinationen. Tycker Putte skötte sig galant faktiskt, som alltid mycket att putsa på men det här gav mig ny inspiration!
 

Träning Jacob Hellström

Igår och idag blev stall JH och västkustens hoppryttarförening gästade av Jacob Hellström. De har varit två otroligt lärorika och motiverande dagar. Putte har skött sig fantastiskt bra och jag är supernöjd. Gillade Jacobs tänk, han hade bra övningar och var hela tiden aktiv i träningen. Syftet med träningen var att hästarna ska ner och framåt med nosen i en stor galopp för att sedan bara kunna räta på sig och få trampet bakifrån men ändå behålla den låga positionen. Är så dålig på att förklara men de va väl en halvbra förklaring i alla fall haha...

Hoppas verkligen Jacob kommer hit snart igen, har tränat för han några gånger förut. Minns en gång så väl när jag och Elvira åkte hem till honom med varsin ponny och jag var totalt värdelös på att räkna galoppsprång. Han fick mig till att både grina och ramla av på ett och samma pass men till slut lyckades vi och oj så mycket beröm man fick! De va tider de! 

Min lilla Putte❤️

Bobby😍

Vill du ha fri frakt hos Rittforsridsport?

När du shoppar hos Rittforsridsport.se har du nu möjlighet att få fri frakt på hela köpet om du uppger koden "idae". En chans till dig som vill spara lite pengar på den tråkiga fraktkostnaden som vanligtvis blir en del pengar. Jag hade inte tvekat en sekund på att använda koden, all rabatt är bra rabatt! 

Så unna dig och hästen något fint nu och slipp betala för frakten. Gå in på webbshoppen WWW.rittforsridsport.se för att se hela sortimentet. En nyhet är produkter från Svea equestrian, skit snygga och bekväma kläder om du frågar mig!

In och shoppa, glöm inte koden idae för att få fri frakt!!


WWW.rittforsridsport.se

Åby

Idag har jag ägnat hela min dag på Åby där Billdal hade unghäst tävling. Jag följde med Jossan dit tillsammans med Nina och Elin. 6 hästar var med och alla skötte sig jättebra! Fablo var så duktig och kvalade till Falsterbo idag redan på andra försöket så när vi kom hem fick han en blombukett av sin ägare Anders (jossans man). Dom andra hästarna var nog lite smått avundsjuka, men är man en stjärna så är man. 

Blev väldigt sugen på att tävla trots det kalla och stormiga vädret men jag får helt enkelt hålla ut till helgen. Fredag och lördag är det träning för Jacob Hellström och på söndag hoppar vi en 120 i Lilla Edet, roligt avslut på veckan!Everhorse.se

Nu är det dags för ytterligare en tävling!! Denna gången är det everhorse som nyligen inlett ett samarbete med Rittforsridsport som håller i tävlingen tillsammans med Rittforsridsport. Du har chansen till att vinne ett equiline schabrak! Gå in på everhorse och Rittforsridsport på Facebook för att se reglerna om hur du kan delta i tävlingen.  Nu har du alltså chansen till att vinna två equiline schabrak, ett från Rittforsridsport egna tävling och ett ifrån everhorse tävling i samarbete med Rittforsridsport. Lycka till alla tävlingssugna vänner!


Everhorse Sverige & Rittforsridsport 
🌟🌟🌟🌟🌟