Dagens

Med tanke på att Vivas inte direkt förtog sig igår så gick vi ner till ridhuset idag på eftermiddagen och hoppade. Mest för att träna på det som blev fel igår och för att få lite bättre självförtroende! Frida hjälpte mig och det gick fantastiskt bra, vi kom åt alla våra svaga sidor och förbättrade dem till det bättre. Jag har en förkärlek till att hjälpa Vivas lite för mycket vid hindren för att jag vill vara felfri. Så vi tränade på att jag bara skulle sitta stilla och vara mjuk i handen och inte lägga mig i och nu menar jag framför allt ur sväng, gärna lite tightare. Här fick vi verkligen fram latmasken i Vivas, men vi fick igenom det vi ville och han hoppade riktigt fint!
 
Sedan tränade vi på tre kombination också eftersom jag kände mig lite osäker igår. Vi började först lågt och höjde sedan succesivt. Höjden är definitivt inga problem för hästen, men det är jag som tvivlar ibland på mig själv när det blir lite högre och därför måste vi träna på det. Vi avslutade passet idag på ett riktigt bra sätt, han hoppade bra och väl och jag red bra = väldigt bra självförtroende! Dem kommande två veckorna inför Lidköping skall vi hinna med en till hoppträning, massa trim varvat med lite välförtjänta uteritter och han skall även klippas! Planen är framförallt att hålla han glad och oss båda positiva så vi åker till Lidköping med ett bra och starkt självförtroende!
 
 
 
 
 
 

Grevagården

Det gick inte så bra igår tyvärr. Jag red jätte dåligt och hästen är fantastisk. Skyller inte något fel på honom!! 

Började bra på ettan till tvåan. Tvåan rev vi för språnget blev lite för platt. Sen 3,4 och 5 bra! Sen kunde man välja en tight väg till 6an och de gjorde jag. Såg inte avståndet så vi kom i bott men min fina vivas har ett litet för gott hjärta ibland och hoppade ändå men vi landade dessvärre på bakbommen. Efter de så kom trekombinationen så jag la faktiskt en volt innan den för att få upp galoppen igen! Kom lite nära på a och då blev det långt till b där han överhoppade sig pga de som hände på 6an och då räckte vi inte fram till c. Kombinationen var dessutom redan lång så de gjorde inte saken bättre.

Var väldigt besviken och arg när jag kom ut från banan och var jätte bestämd om att jag ville stryka mig från 135, vilket jag ångrar nu i efterhand. Alla fel berodde på mig och jag visste om vad jag hade gjort för fel, så då kunde de ju bara gått bättre i 135! Men men jag lärde mig en läxa och nu blir det hårdträning på fysiskt och psykiskt innan Lidköping som är om 2 veckor!