Sömnbrist deluxe

Hej på er!
 
Den senaste tiden har bara gått åt till jobb och ridning, någonting annat har inte hunnits med... Tidiga mornar och sena kvällar, lider av sömnbrist! Men nu är jag ledig i två dagar och de ska bli så skönt att slippa ställa klockan, att bara få vara lite och inte passa tider. Har dock ändå lite som måste göras eftersom att på söndag åker vi till Rhodos!
 
Så här ser min vecka ut :)
 
Måndag - Tisdag: LEDIG, rida ordentligt båda två! Fixa lite ärenden inför resan.
 
Onsdag: Frisören, jobb och rida!
 
Torsdag: Jobb och rida
 
Fredag: Jobb, rida och fix inför tävling, får se om jag hinner med några födelsedagsfiranden också!
 
Lördag: Tävla
 
Söndag: RHODOS!!!
 
 
 

Trim på gräsbanan

Nu är Vivas nyskodd och färdig trimmad för idag. Red nere på gräsbanan i en timme ungefär, han skötte sig bra som vanligt! Fuxsia får ta de lugnt idag eftersom hon tävlade igår, så hon får gå en promenad senare med mamma. Nu skall jag hoppa in i duschen och göra mig red för jobb 15-22!

Fick denna bilden skickad till mig förut, Wilma och Moffe vann idag!! Så himla duktiga👏Tävlingsdebut Fuxsia

Idag har vi varit i Strömstad hela dagen och gjort tävlingsdebut med Fuxsia. Hon hoppade 110 och 120. I 110 var vi felfria i grunden, en super runda! Vidare till omhoppning där jag ville testa henne lite, fick två nedslag. Det ena kom pga orutin och de andra får jag ta på mig! Inför 120 kändes hon lite tröttare och jag bestämde mig för att rida en fin runda istället för att chansa! De blev en felfri runda och det har känts riktigt bra hela dagen, ska bli kul att fortsätta jobba vidare med denna fina häst :)


Duktiga Wilma och Moffe kom 3a idag i LC :)


Nästa tävling blir Lilla Edet på lördagen, då hoppar Abbe 110,120 Fuxsia 120,130 Vivas 130, 135

Nya hästar!

När jag kom hem från SM kom en ny häst till stallet. Ett sto född 2007 efter For Feeling, Stanford. Hon heter Fuxsia och det är meningen att jag skall rida henne till försäljning. Så nu kommer ni få följa ett litet sött fux-sto också tills hon blir såld :)
 
 
 
 
 
Har även börjat hoppa och tävla min tränare Christers häst. Han heter Ambassador och är 8år efter Tenerife, Indorado. Han har gått 140 GP i Holland tidigare. Nu har jag fått äran att tävla denna fina häst! I helgen gjorde vi våran debut och vi var felfria och placerad som 7a och 10a i 1m och 1.10m.
 
 
 
 
Filmerna ovan är ifrån helgens tävling!
 
Som ni vet sen tidigare har jag hjälpt Wilma att rida hennes B-ponny Moffe ibland, eftersom han är ganska kaxig och kör över henne då och då! Så i helgen gjorde vi tävlingsdebut ;) 18år gammal och rider B-ponny, de ni haha!
Hoppade LB och LA fick ett nedslag i båda. Han var super fin och väldigt duktig, ska som det ser ut just nu fortsätta tävla honom in i mellan när jag får tid :)
 
Klicka HÄÄÄR för att se LB rundan och HÄÄÄR för LAn :)
 
 

Mitt första SM

Hej ledsen att ni har fått vänta så länge på SM inlägget, men jag har haft fullt upp! Men här kommer det i alla fall...
 
Warm upen gick väldigt bra! Banan var ganska lång tror der var 10 hinder och 11 språng. Vattengraven var med och den låg som nästsista hindret på banan. Så vi bestämde att jag skulle hoppa 1,2,3,4 och sedan vattengraven om det kändes bra. Allt kändes klockrent och jag valde då att rida fel väg och hoppa vattengraven. Därför står det utesluten i resultatlistan om någon undrar över de!
 
Kval 1 gick också väldigt bra! Rev två hinder i slutet av banan, första nedslaget kom på en oxer och där blev han kanske lite lång och för platt. Andra nedslaget blev på ett ganska maxat räcke där jag kom för nära och han hann inte hoppa upp sig tillräckligt. Bortsett från nedslagen var allt toppen och han kändes fin.
 
Kval 2 gick dessvärre inte så bra. Kände redan lite på framhoppningen på oxern att de kändes lite osäkert, jag red inte så som jag brukar antar att det kanske var lite nervositet som spelade in. Väl inne på banan hoppade vi ettan fint och sen kom oxern och då blev de precis som han frös lite i språnget och vi fick ett nedslag. Efter de fick jag inte ihop honom tillräckligt och på 3an stannade han faktiskt. Blev lite förvånad först men nu i efterhand vet vi att jag inte red tillräckligt bra, hindrena låg trots allt på 140 och då krävs det inte bara att hästen skall göra jobbet utan också ryttarinnan... I allafall kom jag igen och då rev vi och vi kom i obalans till trekombinationen och där tackade Vivas för sig. Självklart var jag väldigt väldigt besviken, men nu i efterhand när man har fått smälta allt är man ändå nöjd med bara prestationen att överhuvudtaget ha tagit sig till ett SM och dessutom vidare till kval 2.
 
Nu siktar vi in oss på nya mål och tränar vidare! Nästa år blir det young rider så nu gäller de att få koll på allt så vi kan delta även då! Här får ni lite bilder från SM veckan :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill också passa på att tacka alla för allt stöd, det värmer verkligen att ha folk som tror på en och stöttar i alla lägen! Men en speciell person som skall ha extra mycket tack är min tränare Josefin Hansén Billberg som har hjälpt, stöttat och engagerat sig otroligt mycket! Så skönt att kunna ha någon att luta sig emot. Även mamma och pappa skall ha ett stort tack som gör allt och lite till för mig!! Så tack alla tusen gånger om - Ida.